Negentig jaar Juwelier Nuesink

21 november 2009 08:00

STAD CENTRUM - Juwelier Nuesink aan de Bottelaarpassage in Almere Stad bestaat negentig jaar. Op vrijdag 27 november wordt dat gevierd met een receptie waar iedereen vanaf 18.00 uur van harte welkom is voor een hapje en een drankje. De receptie wordt gehouden in de winkel zelf, dus rondkijken en kopen mag!


Het van oorsprong Amsterdamse bedrijf startte in 1919 aan de Haarlemmerdijk 52. "Het was mijn grootvader die die winkel begonnen is", vertelt mevrouw Nuesink, nu eigenaresse van de winkel aan de Bottelaarpassage. "Mijn opa was toen nog juwelier én opticien, dat was één winkel. In die tijd was dat heel gewoon. In 1959 nam mijn vader de zaak over en maakte er alleen een juwelier van. Ik was toen net 9 jaar. Het was vaak erg druk in de winkel en ondanks dat ik zo jong was, hielp ik veel in de winkel met reparaties afgeven en dergelijke. Op zaterdag werkten we er met zes man, plus een horlogemaker en een goudsmid. Die winkel aan de Haarlemmerdijk is nu een restaurant geworden maar is nog hetzelfde ingericht. En voor de deur staat onze naam nog in een mozaïek verwerkt."

Haven

Ook op latere leeftijd bleef mevrouw Nuesink in de juwelierswinkel werken. Ze haalde haar middenstandsdiploma, het juweliersdiploma en volgde een stenencursus in Leiden. "Ik ben er echt naartoe gegroeid om de zaak over te nemen. In 1978 verhuisden we van Amsterdam naar Almere Haven, waar we 25 jaar gezeten hebben."
Op 27 juli 2003 verhuisde de winkel naar Almere Stad, waar het vandaag de dag te vinden is. De winkel heeft een Swarovski-shop-in-shop en een bijzondere collectie natuurstenen, waaronder maansteen, amatist, barnsteen, lapis lazuli, bloedkoraal, stromatoliet en spectrol. Ook voor reparaties en onderhoudstips is iedereen van harte welkom.
Arando

Verder is Juwelier Nuesink de enige juwelier in Nederland die de sieraden van de Italiaanse kunstenaar Arando verkoopt. Dit zijn met de hand gemaakte 18-karaats gouden en zilveren sieraden waarvan elk stuk uniek is.
Mevrouw Nuesink koestert het familiebedrijf. "Ik ben van plan om nog wel tien jaar te blijven. Dan bestaan we honderd jaar en dat wil ik natuurlijk wel meemaken!"
Vanwege het 90-jarig bestaan krijgt iedereen 19,19 procent korting op de volledige collectie, uitgezonderd Trollbeads, Pandora en Swarovski.
Juwelier Nuesink

Bottelaarpassage 79-81
1315 ER Almere
036-5222910
www.juweliernuesink.nl