Netwerkconcept Bites & Business nu ook in Almere van start

20 december 2009 08:00

STAD CENTRUM - Het netwerkconcept Bites & Business, het netwerk voor ondernemende vrouwen, gaat in januari in Almere van start. Op dinsdag 19 januari vindt vanaf 19.00 uur de eerste netwerkavond plaats in restaurant Porto Cervo aan de Grote Markt.


Bites & Business is een maandelijkse netwerkavond met alleen maar leuke, werkende vrouwen, zowel in loondienst als zelfstandig. De opzet is simpel: eten en praten, zonder andere 'verplichte nummers'. Het concept blijkt in Amsterdam al enkele jaren in een behoefte te voorzien en past in een tijd waar persoonlijke relaties in zaken belangrijker zijn dan ooit.
Bedenker van Bites & Business is Marijke Krabbenbos (37), oprichter van de IdeaCompany en professional ideeëngenerator. Marijke Krabbenbos: "Sinds 2006 ben ik met veel plezier zelfstandig ondernemer. Ik ontmoet op allerlei netwerkbijeenkomsten leuke mensen. De gesprekken zijn op zo'n avond echter vaak kort en de meeste netwerkbijeenkomsten hebben één of meerdere sprekers op de agenda staan. Terwijl ik kom om te netwerken." Het soort avond waar Krabbenbos naar op zoek was, bleek voor haar niet te bestaan: gewoon informeel een hele avond met een club gelijkgestemden eten en praten. Om werkgerelateerde zaken te bespreken en elkaar aan tips en contacten te helpen. "Ook de combinatie van zelfstandigen en vrouwen in loondienst blijkt niet gebruikelijk in het gangbare netwerkcircuit", zegt de onderneemster. "Daarom heb ik Bites & Business opgezet. Eerst bij mij thuis, maar na enthousiaste reacties van de deelnemers heb ik het groter aangepakt. We komen nu samen in een steeds wisselende, maar altijd informele en besloten horecalocatie, zoals een huiskamerrestaurant. Per avond komen er nu ruim twintig vrouwen. Op de mailinglijst in Amsterdam staan inmiddels meer dan driehonderd vrouwen."
Na een eerste kennismaking bepaal je of je lid wordt. Lid worden kost eenmalig 25 euro ex btw.
Op de website www.bitesenbusiness.nl kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.