Niet genoeg buurtfeesten

29 augustus 2009 06:54

FILMWIJK - Naar aanleiding van het artikel over het buurtfeest in Stedenwijk, mailt bewoonster Ina Tegelaar uit de Bud Abbottstraat in Filmwijk: “Alweer een vermelding van een straat- en buurtfeest in uw krant. Zulke artikelen kunnen niet genoeg in de krant staan.”


Mevrouw Tegelaar vindt dat vooral goed om “al die mensen die zeuren dat er nooit wat in de stad gebeurt” te laten zien dat er wél iets gebeurt. In de Bud Abbottstraat is er op zaterdag 29 augustus een feest met twee grote tenten, een springkussen, een DJ en barbecue voor de bewoners. “De mensen die zeuren moeten vooral eens de deur uitkomen en kennismaken met die misschien wel heel leuke buren.”
Een plantsoen deelt de Bud Abbottstraat in tweeën. Het bestaat uit twee keer dertien vrije sector huurwoningen. Tegelaar: “Ons deel doet van alles met elkaar, maar de andere helft kunnen we er maar niet toe over halen mee te doen. Op 29 augustus maken we er ook een reünie van met voorgaande bewoners. Een aantal van de zeventig mensen komen dus van elders.”
Op 3 januari dit jaar hadden de bewoners van de Bud Abbottstraat ook een groot feest, een nieuwjaarsreceptie voor de buurt. “ Dat was zó gezellig dat we niet konden wachten tot volgend jaar. Gelukkig werkten de gemeente en stichting Mooi Zo Goed Zo weer spontaan mee!”