Nieuw cultureel seizoen gestart met Cultuurnacht

15 september 2010 05:00

STAD CENTRUM - Met een bezoekersaantal van rond de 7.500 mensen is afgelopen zaterdag met de Cultuurnacht de officiële start van het culturele seizoen in Almere begonnen. Op de Esplanade en in de diverse zalen van De Kunstlinie/Schouwburg werd volop genoten van de optredens en activiteiten.


De avond opende om 20.00 uur met een spetterend optreden van de Amsterdam Klezmer Band die de voetjes van de toegestroomde Almeerders al snel van de vloer kreeg. Daarna konden bezoekers dansen op de muziek van Bl3nder ft. Def P en ook de DJ's Marcel en Vicky, met hun mix van de betere schlagers, chansons en lekkere popmuziek, wisten veel bezoekers luid meezingend de dansvloer op te krijgen.
Prijsjes waren er genoeg te winnen deze avond; menige Almeerder verliet Tante Samantha's bingowshow niet zonder een vrijkaartje voor een leuke theatervoorstelling of film en ook de twaalf meter hoge Wawazda-toren had veel aanloop. Deelnemers moesten raden wat er door een twaalf meter lange stortkoker naar beneden viel.
Een van de hoogtepunten van de avond was een lasershow naast de schouwburg, waarbij op een grote bal op een ponton beelden vertoond werden van Almeerse architectuur. De Almeerse gebouwen werden verbonden met ontwerpen van dezelfde architecten elders op de wereld. Met het muzikale feestje van Trafassi werd rond 00.00 uur het buitenprogramma afgesloten en was de Cultuurnacht ten einde.