Nieuw gastouderbureau All Kidz Nederland vult behoefte"Een vertrouwd gevoel staat op nummer é

05 september 2010 07:00

ALMERE - Per 1 september is er een nieuw gastouderbureau in Almere: All Kidz Nederland. Kitty Martens en Joyce Cameron willen hiermee het tekort aan kinderopvang opvullen. Naast het feit dat All Kidz Nederland voorziet in het tekort aan kinderopvang, zijn ze het laagst geprijsd. Maar aan kwaliteit leveren ze niet in.


"Kwaliteit staat bij ons bovenaan", zegt Kitty Martens, voorheen als manager ondersteunende processen werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Samen met Joyce Cameron, die al tien jaar in de kinderopvang werkt, zagen ze een gat in de markt: kinderopvang kan goedkoper en beter. Om te beginnen in Almere. Nog voordat het bureau gestart is, stromen de aanmeldingen binnen.
"We hebben ruim tweehonderd gastouderbureaus onderzocht en kwamen tot de conclusie dat er vooral in prijs nog veel winst te behalen valt", vertelt Kitty. "Ouders die hun kind vanaf dertien uur in de week door onze bemiddeling bij een gastouder brengen, zijn al goedkoper uit." Maar ook is goede communicatie een speerpunt voor het nieuwe gastouderbureau. "Vooral duidelijke, eerlijke en goede communicatie is belangrijk, voor alle partijen. We doen wat we beloven. En verder sluiten we de opvang zo goed mogelijk aan op de vraag, van gast- en vraagouder."
Het bureau voldoet uiteraard aan de wettelijke eisen en is aangesloten bij de branche-organisatie MOgroep Kinderopvang en geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang (LRKO). Jaarlijks vindt er bij de gastouder een risico-inventarisatie plaats en wordt er een evaluatiegesprek gehouden. Maar het belangrijkste is dat Kitty en Joyce elke klant en gastouder persoonlijk kennen. "Wij weten uit eigen ervaring dat een vertrouwd gevoel hebben nummer één is", zegt Joyce. "We gaan met de vraagouders mee naar de gastouders en kijken of wat de vraagouder zoekt ook bij de gastouder past. Het gevoel moet gewoon goed zijn. En omdat niet alle ouders ook overdag kunnen, zijn die gesprekken ook mogelijk in de avonduren."
Kitty Martens en Joyce Cameron hebben telefonisch spreekuur op dinsdag en donderdag tussen 19.00 en 21.00 uur en overdag tussen 13.00 en 15.00 uur via 0900-allkidz/0900-2555439 (vanaf 6 september).
Kijk voor rekenvoorbeelden op de website www.allkidznederland.nl.