Nieuw kindercentrum start inschrijvingDe Parel kiest voor kleinschalige aanpak

09 september 2009 07:00

RANDSTAD - Op het adres Randstad 22-57 opent per 1 november een nieuw kindercentrum de deuren. De Parel kiest voor een kleinschalige aanpak en heeft als prettige bijkomstigheid dat het de beschikking heeft over een zeer grote tuin en een grote speelplek voor de kinderen.


De vriendinnen Merel Knape en Pascalle Helling besloten op een dag om zelf met een kindercentrum te beginnen. De Parel krijgt, naast kinderopvang en buitenschoolse opvang, ook gastouderopvang. Pascalle: "Een gastouder kan thuis naast de eigen kinderen maximaal vier kinderen opvangen. Vanaf volgend jaar moeten alle gastouders altijd minimaal een Mbo-2 opleiding hebben."
"We hebben in het verleden zelf ondervonden dat de kwaliteit van opvang niet altijd goed is", vult Merel aan. "En hebben zo onze eigen ideeën over opvang. Veel BSO's pushen de kinderen nogal. Wij gaan uit van de ontwikkeling van het kind. Daarnaast willen we kleinschalig blijven."
De enorm grote tuin die bij het pand hoort, gaat optimaal gebruikt worden. Pascalle: "De BSO kinderen hebben de hele dag al op school gezeten en in deze tuin kan je heerlijk spelen en rennen. Ook zit er aan de voorkant van het pand een groot terrein, waar genoeg plek is voor een basketball-paal of voetbal-doel."
Merel en Pascalle verwachten veel aanmeldingen. "We beginnen De Parel echt vanuit ons hart. We willen authentiek zijn en niet bij een grote organisatie horen. Bovendien zijn er overal flinke wachtlijsten, dus dit is toch een unieke kans voor veel mensen."
Op de website www.kcdeparel.nl is een inschrijfformulier te downloaden. Bellen kan natuurlijk ook. Merel: "Het pand zit volop in de verbouwing, dus bellen kan alleen nog mobiel: 06- 30186063."

Kindercentrum De Parel

Randstad 22-57
1316 BS Almere
06-30186063