Nieuw kinderkoor: Poppystars

14 december 2009 08:00

MUZIEKWIJK - Faust Theaterschool start een gloednieuw kinderkoor voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar: Poppystars.


Quinten Faust merkte dat veel kinderen en hun ouders zangles willen krijgen. Privé-zangles is voor veel kinderen echter niet betaalbaar. Daarnaast bleek dat er op kinderkoorgebied geen aanbod is in Almere. Quinten: "Ik heb vroeger zelf op het Haags Matrozenkoor gezeten en daar enorm veel geleerd over zingen. Dus niet alleen de leuke liedjes en de samenzang, maar ook bijvoorbeeld stemtechniek, ademgebruik en ik heb er ook noten leren lezen. Dat wil ik graag gaan overbrengen op de Almeerse kinderen die meer willen doen met zingen!"
Natuurlijk treedt het koor meerdere keren per jaar op, zoals bij het Bevrijdingsfestival, de intocht van Sinterklaas en in de schouwburg tijdens de Nederlandse JeugdMusicalDagen. Wellicht zullen daar in de toekomst meer optredens buiten Almere bij komen. Er zullen musicalnummers worden ingestudeerd, maar ook popsongs, Kinderen voor Kinderen en wellicht eigen nummers in de toekomst.
Wie mee wil doen met Poppystars kan zich opgeven voor een gratis proefles op woensdag 16 december van 14.00 tot 15.30 uur. Daarna volgt een stemtest. De lessen worden verzorgd door Brandi Russell. Zij volgde School of the Arts in Orlando (USA) en leerde daar het musicalvak. Nu woont ze al weer enige tijd in Nederland. In 2008 won zij Popstars.

Snelle start

Het kinderkoor start al in januari 2010, elke woensdag zal er van 14.00 tot 15.30 uur gerepeteerd worden in Theater de Glasbak in de Muziekwijk te Almere Stad. De kosten zijn 18 euro per maand. Kinderen die al op Faust TheaterSchool zitten betalen 15 euro per maand. Aanmelden kan via faust@fausttheater.nl. Meer informatie: www.fausttheater.nl.