Nieuw logo zet FC Omniworld neer als Almeerse club

22 februari 2010 07:26

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Voorafgaand aan de wedstrijd tegen MVV presenteerde FC Omniworld vrijdagavond het nieuwe logo van de club. De uiteindelijke nieuwe naam werd nog niet prijsgegeven.Wel is duidelijk dat FC Omniworld de afkomst niet verloochent: de naam Almere is prominent in het logo aanwezig.


Maar het logo verwijst ook naar de verre geschiedenis van de club. Zo is de schapenkop gebleven (vroeger heette de club 'De Zwarte Schapen') en de prachtige rood/zwarte banen in de V-vorm. Met een indrukwekkend filmpje werd het logo eerder die dag aan de businessclub-leden onthuld.
De nieuwe naam van FC Omniworld blijft dus nog even geheim, maar de club laat voortaan duidelijk zien dat het een Almeerse club is. De naam 'Almere' is prominent aanwezig in het logo. Daarom was het teleurstellend dat van de uitgenodigde fractievoorzitters van de politieke partijen er niet één kwam opdagen. "We hadden ze uitgenodigd om, voorafgaand aan de wedstrijd, in de businesslounge te komen dineren", zegt een woordvoerder Klaas Wilting. "Maar er kwam dus niemand. Ze hebben zelfs niet eens de moeite genomen om af te bellen."
Toch maakte deze teleurstelling de avond niet minder boeiend. De businesslounge was zeer goed bezet. De Almeerders kwamen in de tweede helft door een penalty op een 0-1 achterstand, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een gelijkspel 1-1. De laatste vier wedstrijden heeft FC Omniworld 10 punten gehaald.