Nieuw onderkomen voor Moeder & Kindhuis van Triade

26 januari 2010 08:00

DE WIERDEN - Na veel inspanningen van de gemeente Almere, de woningcorporaties en Triade heeft het Moeder & Kindhuis een nieuw onderkomen gevonden. Triade is blij dat de moeders en hun kinderen eind januari verhuizen van het Biatlonpark naar de Veldwierde in Almere.


'Op 29 augustus 2009 hoorden we dat het huurcontract voor het Moeder en Kindhuis per 1 januari 2010 stop gezet zou worden,' zegt Atie Gelderloos, directeur Triade Bosschhuis Almere. 'Op dat moment was er nog geen enkel zicht op een oplossing. De moeders dreigden per januari hun onderkomen kwijt te raken. Gelukkig zochten de gemeente, de woningcorporaties en Triade afgelopen weken gezamenlijk actief naar oplossingen. Die inspanningen zijn beloond. Samen met de Alliantie Flevoland hebben we een geschikte locatie gevonden aan de Veldwierde in Almere-Haven.'
Maarten Pel, directeur de Alliantie Flevoland: "We zijn erg blij dat we bijdragen aan een oplossing en dat deze kwetsbare groep weer een dak boven het hoofd krijgt."
De moeders en hun kinderen verhuizen eind januari naar hun nieuwe onderkomens. Met de verhuizing naar de Veldwierde wordt de lokatie tevens uitgebreid. De woningen aan de Veldwierde zijn starterswoningen en hebben vrij uitzicht op het park. De jonge moeders worden door Triade begeleid en geholpen bij de opvoeding van hun kinderen.

[In kader:]

Triade

Triade biedt kwetsbare mensen hulp en ondersteuning om volwaardig te kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dit doet Triade voor 2.000 cliënten vanuit 135 locaties in de provincie Flevoland met 1.600 medewerkers. Meer informatie: www.triade-flevoland.nl.