Nieuw: ORTYZ pedagogisch advies- en cursusbureau

04 maart 2009 08:00

SIERADENBUURT - Hélène de Brouwer, oprichter en tevens orthopedagoog en docente van Ortyz, is haar loopbaan begonnen in het reguliere onderwijs in Almere waar zij jarenlang heeft gewerkt als groepsleerkracht en intern begeleidster/remedial teacher.


Ruim vijf jaar geleden werd het tijd voor iets anders: onder de naam 'HdB-orthopedagogische praktijk' begon ze een eigen bedrijfje. Klanten kwamen vaak bij haar terecht via mond tot mond reclame en wisten de praktijk in Almere Buiten zelfs vanuit Brabant te vinden. Daarnaast werkt(e) Hélène ook als docente voor verschillende nascholingsinstituten. Nu gaat ze alle opgedane ervaringen en kennis gebruiken om haar praktijk, onder de nieuwe naam Ortyz, uit te breiden.
Ortyz richt zich op allerlei leer- en opvoedingsvragen en is bovenal gespecialiseerd in meer- en hoogbegaafdheid. Hélène bepleit dat je kinderen niet onnodig moet belasten met een onderzoek: "Het is jammer wanneer de resultaten slechts een dure bevestiging zijn van wat we eigenlijk al weten". In de praktijk kijkt ze daarom altijd eerst of het mogelijk is om op basis van beschikbare informatie een advies te geven. Een onderzoek volgt alleen wanneer dit kan leiden tot meer doelgerichte adviezen en begeleiding.
Hélène streeft ernaar dat problemen op school voorkomen worden door op tijd te signaleren, diagnosticeren en begeleiden. Om dat te bereiken biedt Ortyz ook een brede keuze aan cursussen voor onderwijzend personeel. Elke cursus sluit aan bij de onderwijspraktijk van de cursisten. Kwaliteit garandeert Ortyz door alleen met ervaren en gespecialiseerde docenten te werken.
In vergelijking met andere pedagogische adviesbureaus en nascholingsinstituten zijn de prijzen absoluut concurrerend en is de kwaliteit hoog. Bovendien is er iedere dinsdag- en donderdagmiddag een gratis telefonisch spreekuur voor ouders en scholen. Ortyz is aangesloten bij de NVO (Nederlandse Vereniging voor pedagogen en Onderwijskundigen).
Ortyz pedagogisch advies- en cursusbureau
Smaragdhof 8
1339 HP Almere
036-8446928
info@ortyz.nl
www.ortyz.nl