Nieuw verlies basketballers Almere Sailors

29 maart 2021 08:45

ALMERE - Zaterdag streek Almere Sailors neer in het nog steeds lege en sfeerloze Kalverdome voor de clash tegen Aris Leeuwarden. Insteek was om Aris Leeuwarden, die veel blessures in de ploeg heeft, het zwaar te maken en de punten mee terug te nemen naar Almere, maar de Almeerders dropen af met een stevige nederlaag.

Aris Leeuwarden ging zeer goed van start en pareerde de ook de kortstondige inhaalrace van de Almeerders. stond binnen 2 minuten al op een 7 – 0 voorsprong. Almere Sailors schrok hierdoor wakker en begon aan een achtervolging die na 8 minuten uitmondde in een achterstand van Almere Sailors van nog maar 1 punt. Verder liet Aris Leeuwarden het echter niet komen en liep het in het restant van het eerste kwart voorzichtig uit naar 19-15 voorsprong.

In de eerste minuut van het tweede kwart leek Almere Sailors het lek boven te hebben en wist het de achterstand volledig weg te werken. Helaas bleek dit van korte duur waarna Aris Leeuwarden dan ook in het restant van de tweede kwart uitliep naar een stevige voorsprong van 45 – 29 bij rust.

Derde kwart

Het derde kwart toonde eenzelfde beeld als het tweede kwart. De eerste minuten waren voor Almere Sailors waardoor de achterstand iets terugliep maar de rest van het kwart was weer volledig voor Aris Leeuwarden. Gevolg hiervan was bij het einde van het derde kwart een stand van 72 – 47 op de borden en de wedstrijd eigenlijk wel was gespeeld.

In het vierde kwart was dit duidelijk herkenbaar. Aris Leeuwarden liet de wedstrijd wat meer over aan Almere Sailors, liet de Almeerse ploeg ook steeds iets dichterbij komen maar stond niet toe dat het verschil echt werd overbrugd. Aris Leeuwarden speelde wedstrijd dan ook gecontroleerd uit, liet Almere Sailors wel de vierde kwart winnen maar beëindigde het de wedstrijd met een overwinning van 90 – 72.

Woensdag 31 maart om 19:30 uur speelt Almere Sailors weer een uitwedstrijd. Tegenstander is dan Apollo Amsterdam. De wedstrijd is zoals altijd live te volgen via de livestream op www.almeresailors.nl.