Nieuwe aanwas voor Jongerenbemiddeling Almere van De Schoor Twintig nieuwe bemiddelaars krijgen certific

27 februari 2010 08:00

ALMERE - De stad Almere is weer twintig nieuwe jonge bemiddelaars rijker sinds dinsdag 16 februari. Projectleider Minke van 't Hoff is heel trots op de nieuwe aanwas voor de Jongerenbemiddeling Almere van De Schoor. "Zij kunnen door hun inzet en bemiddeling escalatie voorkomen als er conflicten zijn waarbij andere jongeren betrokken zijn."


Alle twintig jongeren volgden een intensieve en praktische training hoe zij bij conflicten waarbij andere jongeren betrokken zijn, kunnen bemiddelen. Van t Hoff: "Almeerders, jong en oud, kunnen bij een conflict waar jongeren bij betrokken zijn, de hulp kunnen inschakelen van Jongerenbemiddeling Almere. Deze jongeren bemiddelen graag daarbij. Ik ben heel blij dat iedereen ook zo gemotiveerd is."

Verzoek tot bemiddeling

Hoewel Jongerenbemiddeling Almere al een tijdje actief is, heeft nog niet iedereen ervan gehoord. "Het leuke is dat Almeerders zelf een verzoek kunnen indienen om een conflict te helpen oplossen. Daarbij gaat het dan bijvoorbeeld om een ruzie tussen jongeren onderling, of tussen jongeren en oudere buurtbewoners." Zo kwamen al eerder een oplossing bij een conflict tussen 'hangjongeren' en oudere buurtbewoners die het gehang op dezelfde plek als bedreigend ervaarden.
De twintig jongeren zijn met hun certificaat op zak officieel 'jongerenbuurtbemiddelaars'. Van 't Hoff: "Zij zijn onpartijdig en dragen zelf geen oplossingen aan. Ze helpen de partijen die een conflict hebben om er samen uit te komen. Ze houden het gesprek op gang en dagen de partijen uit zelf oplossingen voor het conflict te bedenken."
Voor meer informatie: 036- 5278500 of via de e-mail: vanthoff@deschoor.nl.