Nieuwe Albert Heijn aan Rio de Janeiroplein speelt even voor SinterklaasGratis en overdekt parkeren bij

11 november 2009 08:00

BUITEN CENTRUM - De nieuwe Albert Heijn aan het Rio de Janeiroplein heeft afgelopen woensdag voor Sinterklaas gespeeld. Supermarktmanager Tom Mulder: "Wij hebben de boodschappen aan het dierenasiel Almere, de hospice Almere en de scouting Meridiaan betaald." Die kregen de drie goede doelen via drie buurtgenoten van deze AH cadeau omdat zij de opening feestelijk wilden vieren.


De gloednieuwe supermarkt is "de grootste Albert Heijn van Almere", zegt supermarktmanager Tom Mulder trots. "Op zo'n 3.000 vierkante meters bieden we de klant veel winkelplezier, groot voordeel en ruime keuze." Om de opening te vieren mochten en drie buurtgenoten gratis en op hun gemak winkelen voor het goede doel. "Zij gaven de boodschappen aan het dierenasiel Almere, de hospice Almere en de scouting Meridiaan." Met de komst van de nieuwe supermarkt sloot de vestiging aan het Globeplein op zaterdag 31 oktober voorgoed de deuren. Alle medewerkers zijn meeverhuisd naar de nieuwe winkel die zo'n 200 meter verderop is gelegen. "We zitten naast het grote parkeerterrein langs het spoor", verduidelijkt Mulder.


Warme uitstraling

De nieuwe supermarkt is anderhalf keer zo groot als de oude vestiging en geheel volgens de nieuwste formule ingericht. "Lage schappen, brede winkelpaden, een modern interieur en dat alles met een warme uitstraling", vertelt de supermarktmanager. "De nadruk van het assortiment ligt op vers en gemak." De kookconcepten Kies & Kook en Kies & Wok zijn bijvoorbeeld in veel verschillende varianten aanwezig en ook heeft de klant voortaan keuze uit allerlei verse hapjes voor bij de borrel. Nieuw is de grill op de delicatessenafdeling. "Elke dag grillen we bijvoorbeeld kip, worst en rosbief."

Gratis en overdekt parkeren

De klant kan gemakkelijk en gratis de auto kwijt bij de Albert Heijn in Almere Buiten. Er is een grote parkeergarage, Urca genaamd, die direct met de winkel in verbinding staat. Mulder: "Handig, ook als het regent. De boodschappen blijven altijd droog." Behalve de gewone kassa's zijn er bij de Albert Heijn ook betaalpalen, waar klanten - die met een zelfscanner boodschappen doen - kunnen afrekenen. "Zelf de boodschappen scannen is een groot succes in andere Albert Heijn-winkels. Klanten vinden het prettig om sneller af te kunnen rekenen en de boodschappen al in te pakken tijdens het winkelen."