Nieuwe aquariumspeciaalzaak in Almere

25 maart 2009 08:00

MARKERKANT - Almere is sinds 2 februari een aquariumspeciaalzaak rijker. Aan de Markerkant 10-136F, direct achter de Gamma, heeft Aqua Ferrytale haar deuren voor publiek geopend.


Aqua Ferrytale is echter niet bepaald een doorsnee aquariumwinkel te noemen. De entree wordt opgesierd door een gigantisch aquarium van vierduizend liter. De hoge ramen en de stijlvolle, meer dan zestig meter, aluminium aquariumstellingen van Italiaans design geven de winkel een strakke uitstraling.
"Een mooie inrichting en een prettig klimaat voor de klant om in te verblijven, daar gaat het om. Donkere, bedompte, winkels waar het vocht van de ramen en muren druipt zijn toch niet meer van deze tijd?", zeggen eigenaren Michael Stiemer en Eelke van der Zwaag.
Het enorme aanbod aan vis omvat onder andere Discusvissen, malawicichliden, Zuid-Amerikaanse cichliden en natuurlijk vissen voor het gezelschapsaquarium. Ook springt de zeewaterafdeling erg in het oog. Daarnaast beschikt de winkel over een groot en volledig aanbod aan bijbehorende producten. Of je nu komt voor een guppy of voor een volledig aquarium, voor iedereen wordt ruim de tijd genomen.
"Service en advies staan bij ons hoog in het vaandel", aldus Eelke. "Een gezond aquarium begint bij een goede start, en het voorkomen van problemen is nu eenmaal makkelijker dan het genezen ervan. Daarom testen wij gratis het aquariumwater van onze klanten. Het gaat tenslotte om een hobby en een hobby moet leuk blijven."
Hoewel de winkel nu al erg indrukwekkend is, betekent dit nog niet dat het hierbij blijft. Nu de benedenverdieping klaar is wordt de bovenverdieping onder handen genomen. Daar zal ook nog eens driehonderd vierkante meter verbouwd worden tot verkoopruimte. Een bezoekje aan de winkel moet meer zijn dan alleen even winkelen. Of, zoals de heren zelf graag zeggen: "Kom het aquarium beleven bij Aqua Ferrytale!"

Aqua Ferrytale

Markerkant 10-136F (achterkant Gamma)
1316 AL Almere
036-5400797
www.aqua-ferrytale.nl