Nieuwe collectie van Mart Visser bij Catwalk Boutique AlmereEigenaresse Alice Kenter interviewt de coutu

15 april 2009 07:00

STAD CENTRUM - De exclusieve damesmodeboutique Catwalk op het Belfort in het stadshart van Almere heeft de nieuwe pret-a-porter-collectie van Mart Visser in haar collectie opgenomen. Eigenaresse Alice Kenter vertelt: “Wij zijn onder andere gespecialiseerd in gelegenheidskleding voor bruiloften en feesten. De confectielijn van Mart Visser past daar uitstekend in.”


“Het karakteristieke eigen handschrift van Mart staat borg voor elegantie, luxe materialen en exclusieve vormgeving”, vertelt Kenter. “Onze klanten zijn bijzonder enthousiast over de collectie. Daarom heb ik Mart Visser zelf benaderd en hem de volgende vragen gesteldߪ”
Waarom heeft u als couturier ervoor gekozen (los van commerciële overwegingen) om een prêt-a-porter-collectie te gaan ontwerpen?
De vraag uit de markt was voor mij de voornaamste reden om deze collectie te gaan ontwikkelen. Als vormgever zijn commerciële redenen voor mij niet het belangrijkste. Het is ook iets heel anders dan het ontwerpen van een haute couture collectie. Je dient op een andere manier aandacht te geven aan de details, zoals stofkeuze, sluitingen en belijning. Deze collectie moet voor een breder publiek toegankelijk zijn.
Welke kledingstukken zou iedere vrouw in haar garderobe moeten hebben en waarom?
Uiteraard is een goed zwart jurkje onontbeerlijk voor iedere vrouw. Ook zie ik een vrouw graag in een zwarte smoking met revers, dat kleedt goed af, ook voor een wat grotere maat.
Wat voor tip(s) zou u de Nederlandse vrouw willen meegeven om haar elegantie te benadrukken?
Kijk goed rond op het schoolplein. Ook een buurvrouw of collega kan een goede inspiratiebron zijn. Gebruik haar als gratis styliste.

Catwalk Boutique
Belfort 140A
1315 VD Almere
036-5300047
info@catwalkalmere.nl
www.catwalkalmere.nl