Nieuwe expositie in gezondheidscentrum Filmwijk

06 januari 2021 08:30

FILMWIJK - Er hangt weer een nieuwe expositie in het gezondheidscentrum van Filmwijk. Dit keer zijn de wanden gevuld met portretten in olieverf, geschilderd door Jan-Albert Ernsten.

Het is een kleurrijke verzameling met pakkende beelden van kinderen uit diverse landen en oude mensen met gezichten vol levenslijnen. "Het centrale thema is de weergave van menselijke emoties. Veel van de portretten maken als het ware oogcontact met de kijker", aldus de amateurkunstenaar. Hij schildert met warme kleuren. 'Mensen worden vaak blij van mijn schilderijen."

Er hangt ook een aantal expressieve portretten van bekende popsterren, deze zijn geschilderd in krachtig zwart wit. De schilderijen zijn te bekijken tot begin april.

Op de website www.ap-arts.nl vind je een overzicht van alle schilderijen. De schilderijen zijn ook te koop, bij verkoop van een schilderij doneert Ernsten eenderde deel van de opbrengst aan Stichting Esperanza Bolivia. Dit is een kleinschalige Stichting met een opvanghuis voor (wees)kinderen in de buurt van La Paz (www.esperanza-bolivia.nl).

Kleurrijke portretten van Jan-Albert Ernsten sieren de wanden van gezondheidscentrum Filmwijk. (Foto: aangeleverd)