Nieuwe Ford Fiesta groot verkoopsucces

13 mei 2009 07:00

ALMERE - Eerder deze maand liep de 250.000ste nieuwe Ford Fiesta van de productielijn in de Ford-fabriek in Keulen. Een groot succes omdat die productie in slechts negen maanden nadat de Fiesta in de verkoop kwam werd gerealiseerd. Ford's nieuwe Fiesta is nu al het snelstverkopende model met die befaamde typeaanduiding ooit.


De heer Hans Schurer van Ford-dealer Schurer-Kamphuis: "Dat de nieuwe Fiesta bijzonder goed is ontvangen door het publiek merken wij ook in de showroom, want de belangstelling voor deze nieuwe Ford is zeer groot."
Geen enkel voorgaand Fiesta-model heeft de verkoopmijlpaal van 250.000 auto's in zo'n kort tijdsbestek gerealiseerd. Alleen al in maart verkocht Ford in Europa 52.800 Fiesta's, waarmee dit model volgens het toonaangevende automotive business consultancy bureau JATO Dynamics in die maand de titel van best verkochte auto in Europa in de wacht sleepte. Dit was sinds augustus 1996 het beste maandresultaat ooit voor de Fiesta.
"Sinds de introductie is de nieuwe Fiesta zeer geliefd en succesvol," zegt Hans Schurer. "Wij horen bij ons in de showroom van klanten en geïnteresseerden dat met name het onderscheidende kinetic Design, de rijkwaliteiten en de aantrekkelijke prijsstelling zeer aanspreken. Daarnaast hebben alle Fiesta´s een groen energielabel en komen die handgeschakelde uitvoeringen allemaal in aanmerking voor een lage fiscale bijtelling van 20%."
Veel Fiesta nieuws bij de Ford dealer

Het succesverhaal van de nieuwe Ford Fiesta wordt extra kracht bijgezet door de nieuwe uitvoeringen die Ford tijdens de AutoRAI 2009 heeft geïntroduceerd en die nu te bestellen zijn bij de Ford dealer.
De nieuwe Fiesta ECOnetic bijvoorbeeld, is Ford´s meest zuinige model ooit en verbruikt slechts 3,7 liter brandstof per 100 km bij een zeer lage CO2-uitstoot van slechts 98 gram per kilometer. Deze extra groene Fiesta rijdt op diesel en heeft een energielabel A.
De nieuwe Fiesta Sport heeft een krachtige 1.6 16v 120 pk sterke Ti-VCT benzinemotor en een zeer fraai in- en exterieur. Deze Fiesta is voorzien van sportieve voor- en achterbumpers, een sportonderstel en fraaie 16" lichtmetalen wielen. Het interieur beschikt over sportieve voorstoelen en een extra sportieve afwerking.
Hans Schurer: "Met de nieuwe Ford Fiesta Sport kun je sportief autorijden zonder in te leveren op efficiëntie en duurzaamheid. Zelfs deze extra krachtige Fiesta draagt een groen energielabel B en komt in aanmerking voor de fiscale bijtelling van slechts 20%."
X-Pack

"Last but certainly not least, bieden wij onze klanten op de meeste Fiesta uitvoeringen het nieuwe en zeer interressante X-Pack aan. Voor slechts € 1.000,- krijgt de klant een compleet pakket aan opties". Het X-Pack bestaat uit onder andere uit automatische airconditioning, een automatisch dimmende binnenspiegel, parkeersensoren in de achterbumper, Bluetooth-aansluiting, cruisecontrol, een regensensor, voorruitverwarming, voicecontrol en elektrisch inklapbare buitenspiegels.
"Er is nu meer dan ooit een reden om naar onze showroom te komen en verder kennis te maken met ons succesnummer", aldus Hans.
Sinds de allereerste Fiesta in 1976 werd geïntroduceerd, zijn er wereldwijd meer dan 12 miljoen eenheden verkocht. De nieuwe Fiesta wordt momenteel in Europa in Keulen geproduceerd en sinds januari dit jaar ook in Valencia, Spanje. Binnenkort zal de Fiesta ook in China, Thailand en Mexico worden gebouwd, terwijl de Fiesta in 2010 zijn debuut zal maken in Noord-Amerika.