Nieuwe Ford Ranger nu in de showroom bij Ford-dealer Schurer-Kamphuis

17 juni 2009 07:00

VELUWSEKANT - De nieuwe Ford Ranger is nu te bestellen bij Ford-dealer Schurer-Kamphuis met vestigingen in Almere, Lelystad en Dronten. Het nieuwste Ranger-model beschikt naast een vernieuwd exterieur design ook over een extra fraai interieur. De Ranger is in combinatie met zijn krachtige TDCi-turbodieselmotoren niet alleen een fantastisch werkpaard, maar biedt tevens ongekende mogelijkheden als vrijetijdsauto.


"Ford heeft decennialang ervaring met de productie van zowel grote als compacte pick-ups en levert deze auto's met succes in honderdendertig markten, verspreid over vijf continenten," vertelt Hans Schurer van Ford-dealer Schurer-Kamphuis. "De nieuwe Ford Ranger borduurt voort op dit succes en combineert een vernieuwd, gestroomlijnd design met een vernieuwd interieur, lage gebruikskosten en een ongekende duurzaamheid."

Nieuw design

Ten opzichte van het vorige model is de nieuwe Ranger op een aantal punten grondig gewijzigd. Aan de buitenzijde onderscheidt hij zich nu door zijn robuuste, stoere grille en nieuwe koplampen. Het interieur werd opnieuw ontworpen en biedt - mede door de nieuwe stoelen, standaard geleverde airconditioning, radio/CD-speler en verbeterde isolatie - het comfort en de stilte van een personenauto.
Hans: "De Ranger staat bekend om zijn duurzaamheid, robuustheid en kracht. Door deze eigenschappen te combineren met zeeën van ruimte is hij het perfecte werkpaard. Echter, de nieuwe Ranger rijdt als een personenauto en ook het interieur is van het niveau van een Ford-personenauto. Hiermee profileert de nieuwe pick-up van Ford zich niet alleen als de ideale bedrijfsauto, maar is hij nog meer dan voorheen tevens prima geschikt als vrijetijdsauto."
Zuinig en krachtig

De nieuwe Ranger, die standaard beschikt over vierwielaandrijving, is leverbaar met twee zuinige en krachtige Duratorq TDCi-turbodieselmotoren. De 3.0-litermotor heeft een vermogen van 156 pk (115 kW) en is met een koppel van 380 Nm een echte trekauto. Standaard wordt de 3.0-litermotor gekoppeld aan een automatische transmissie met vijf versnellingen. De 2.5-litermotor met handgeschakelde 5-bak, beschikt over 143 pk (105 kW) en heeft een koppel van 330 Nm. Een sterk punt van deze motoren is dat ze niet alleen bijzonder krachtig zijn, maar tevens zuinig en daardoor milieuvriendelijk.
Met deze turbodieselmotoren trekt de nieuwe Ranger met gemak zware ladingen; hij heeft één van de grootste geremde aanhangwagen gewichten in zijn klasse: maximaal drieduizend kilo.
Twee carrosserievarianten

Ranger-kopers hebben keuze uit twee verschillende carrosserievarianten: Super Cab en Double Cab. De Super Cab heeft vier portieren, waarvan de achterste twee omgekeerd scharnieren. Dit maakt zowel het instappen als het laden van bagage een stuk gemakkelijker. De Double Cab heeft vijf zitplaatsen, waardoor de Ranger ook perfect is te gebruiken in de vrije tijd.

Vanaf 21.400 euro

De nieuwe Ford Ranger is per direct te bestellen bij Ford-dealer Schurer-Kamphuis. De vanafprijs bedraagt 21.400 euro (exclusief BTW/BPM) voor de Super Cab.
De vestiging van Ford-dealer Schurer-Kamphuis in Almere is te vinden aan de De Strubbenweg 12 op bedrijventerrein Veluwsekant. Meer informatie: 036-5334500 of www.fordflevoland.nl/schurer-kamphuis.