Nieuwe imagocampagne moet zorgen voor positiever beeld van AlmereFeestelijke onthulling ‘Het Gehei

03 juni 2009 07:00

STAD CENTRUM - ‘Het Geheim van Almere’ is een grootscheepse campagne die er aan moet bijdragen dat meer ondernemers, woonconsumenten en toeristen voor Almere kiezen. Dinsdag 26 mei werd dit ongeveer tweehonderd ondernemers van het stadshart op feestelijke wijze onthuld in het stadhuis.


De meeste ondernemers zijn ervan overtuigd dat zij gezamenlijk in actie moeten komen om het stadshart op de kaart te zetten. Martin Ort, van de Ondernemersvereniging Stadshart Almere (OVSA): “Het gaat er niet om dat we de nieuwe bezoekers alleen met kortingen onze winkels in krijgen”, legt hij uit. “Juist het aanbieden van leuke arrangementen, een ‘VIP-behandeling’, kan veel waardevoller zijn en de klant het gevoel geven welkom te zijn.”
De imagocampagne voor Almere wordt op een onconventionele manier aangepakt, zoals dat past bij deze kleurrijke, grensverleggende stad met lef. De wervingscampagne voor ambassadeurs uit Almere die hun familie, vrienden en kennissen kunnen uitnodigen voor een bezoek aan Almere, is inmiddels gestart.

Positief beeld
In drie jaar tijd moeten minimaal 75.000 mensen van buiten Almere het programma van ‘Het Geheim van Almere’ doorlopen hebben. Door bezoekers van buiten de stad Almere te laten beleven moet het beeld van wat Almere te bieden heeft positiever worden. Want Almere biedt volop groeikansen voor ondernemers en er valt voor bewoners van alles te beleven: van moderne architectuur en kunst, een goed geoutilleerd winkelcentrum tot watersportrecreatie en spannende natuur.
Ambassadeurs ontvangen gasten
De nieuwe bezoekers worden uitgenodigd door ambassadeurs: inwoners en ondernemers van de stad. Iedereen kan zich als ambassadeur opgeven en een op maat gemaakt doe-het-zelf-programma ontvangen, waarmee men zijn gasten kan verwelkomen.
Zaterdag 20 juni is de kick-off van de campagne met een Ambassadeursdag. Dat is een open dag waarbij verschillende Almeerse organisaties de Almeerders een speciaal programmaonderdeel aanbieden. Almeerders kunnen ‘de geheimen van Almere’ ervaren, die zij daarna hun gasten kunnen laten beleven. De eerste Open Dag waarbij ambassadeurs gasten van buiten Almere kunnen uitnodigen is op 12 september.
Meer informatie over de campagne is te vinden op www.Almere-team.nl.