Nieuwe impuls voor Almeerse woningmarkt

25 mei 2011 05:00

ALMERE - Woningcorporatie de Alliantie zet een nieuw middel in om de woningmarkt weer op gang te krijgen. Sinds kort kunnen kopers bij de Alliantie terecht voor een starterslening.


Alliantiedirecteur Maarten Pel: “Het kan lastig zijn om met een gemiddeld inkomen een woning te kopen. Banken zijn terughoudend met het verstrekken van een hypotheek. Daarnaast komen gezinnen met een inkomen boven 33.614 euro door strenge Europese normen niet langer in aanmerking voor een sociale huurwoning. Hierdoor dreigen veel starters tussen de wal en het schip te belanden. En dat is een slechte zaak.”
De Alliantie wil met deze bijzondere lening de woningmarkt een nieuwe impuls geven. Als de verkoopprijs van een woning te hoog blijkt voor het inkomen van de koper, dan kan hij in aanmerking komen voor de starterslening. Het aanbod geldt in Almere voor bestaande koopwoningen met een verkoopprijs tot 185.000 euro. De lening is aanvullend op de hypotheek en financiert het verschil tussen het maximale bedrag dat een koper kan lenen bij de bank en de aankoopprijs van de woning. De starterslening kan maximaal twintig procent van de totale financiering bedragen. De eerste drie jaar is de lening renteloos en aflossingsvrij. Maarten Pel: “Het is een mooi aanbod, waar een koper in de huidige omstandigheden heel goed zijn voordeel mee kan doen.”
Voorlopig start de Alliantie met de lening als proef tot 1 augustus. Mensen die gebruik willen maken van de lening moeten hun woning van de Alliantie voor 1 augustus kopen.
Voor meer informatie kunnen kopers terecht op www.benopzoek.nl.