Nieuwe ondernemers met Starterstraject goed voorbereid

24 september 2008 07:00

ALMERE - Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit bekende gezegde gaat zeker op voor een eigen onderneming. De Kamer van Koophandel helpt ondernemers bij deze voorbereiding en biedt het Starterstraject aan. Donderdag 25 september gaat het Starterstraject in Almere van start.


Onderzoek heeft aangetoond dat startende ondernemers die zich goed hebben voorbereid de meeste kans van slagen hebben. In acht collectieve bijeenkomsten leren ondernemers alle basiselementen van het zelfstandig ondernemerschap zodat zij succesvol van start kunnen gaan.
Tijdens het Starterstraject maken startende ondernemers zich de basiselementen van het zelfstandig ondernemerschap eigen. Dit traject biedt een kennisnetwerk dat starters coacht en begeleidt gedurende de eerste stappen van het ondernemerschap. Er wordt niet alleen de fiscale en juridische kennis bijgespijkerd, maar er wordt ook ingegaan op de markt: wie zijn de klanten, hoe worden ze gevonden en hoe kan een ondernemer klanten aan zich binden? De elevator pitch zal als een rode draad door het traject lopen. Op deze manier leren startende ondernemers zich binnen een minuut goed te verkopen.

Praktische informatie

Het Starterstraject start op donderdag 25 september bij de Kamer van Koophandel, Bolderweg 2 in Almere van 19.00-22.00 uur. Het traject bestaat uit tien bijeenkomsten. Ondernemers kunnen zich aanmelden op www.kvk.nl/starterstrajectgef. De kosten bedragen 275 euro per deelnemer, inclusief cursusmaterialen en consumpties.