Nieuwe serie Culturele Zaken voor cultuurmakers in Almere

17 maart 2021 17:40

ALMERE - Cultuurfonds Almere presenteert dit jaar vier nieuwe edities van Culturele Zaken. Alle edities van 2021, die speciaal bedoeld zijn voor Almeerse cultuurmakers, staan in het teken van elkaar leren kennen, netwerken en samen verder komen. De eerstvolgende editie heeft het thema 'authentiek kunstenaarschap en staat gepland voor woensdagavond 24 maart.

Muriël van der Wal, Cultuurscout bij Cultuurfonds Almere én organisator van Culturele Zaken vertelt: "Iedereen van jong tot oud die zichzelf professioneel kunstenaar of cultuurmaker noemt is van harte welkom. Het thema 'authentiek kunstenaarschap' wordt door sprekers met verschillende achtergronden en disciplines belicht. Zo ontstaat een divers programma, waar iedereen iets uit kan halen."

De avond wordt gepresenteerd door cultuurscout Noortje Braat en gastsprekers zijn Jesse Enkelaar (DJ/ producer) Siemen Bolhuis & Frode Bolhuis (twee generaties beeldend kunstenaars).

Inspiratie en handvatten

Naast het geven van inspiratie en handvatten voor makers vertelt cultuurscout en host van de avond Noortje Braat over de vouchers die vanuit het Cultuurfonds Almere beschikbaar zijn welke andere interessante fondsen en organisaties er zijn om je als maker verder te kunnen ontwikkelen.

ALLY Artist Box

Om de avond nóg gezelliger te maken kun je vooraf het de culturele borrelpakket: 'ALLY Artist Box' bij Brouwerij Stijl bestellen. De ALLY Artist Box is een proeverij voor alle zintuigen en combineert eten, drinken én muziek van lokale makers. Kies voor de Sing-a-Songwriter Box met Gitta de Ridder, de DJ Box van DJ Jayh Sam OF een Combi Box met beide artiesten. Dit leuke Almeerse pakket is te bestellen van 10 t/m 19 maart in de webshop van Brouwerij Stijl. www.brouwerijstijl.nl/store.

Wie erbij wil zijn op woensdagavond 24 maart van 20:00 tot 21:30 (inloop vanaf 19:30) kan zich aanmelden door een mail te sturen naar info@cultuurfondsalmere.nl. De bijeenkomst is via ZOOM.

De volgende edities van Culturele Zaken zijn op 23 juni, 22 september en 8 december. Houd www.cultuurfondsalmere.nl in de gaten voor meer informatie.

(Foto: aangeleverd)