Nieuwe skischool Ski-Mere geopend

03 december 2018 10:13

GOOISEKANT –Skischool Ski-Mere opende zaterdag feestelijk de deuren aan de Televisieweg 81. Olympisch Kampioen snowboarden Nicolien Sauerbreij verrichte de officiële opening van de skischool. Met het openen van Ski-Mere gaat voor initiatiefnemer Minke Jorritsma, zelf skileraar en al jaren woonachtig in Almere, een droom in vervulling. “Met een skischool met rollerbanen wil ik de skisport voor veel meer volwassenen en kinderen toegankelijk maken.”


Skischool Ski-Mere heeft twee rolpistes. Hierop worden ski- en snowboardlessen gegeven, of kunnen ervaren skiërs een ski-workout doen. Skiën of snowboarden op een rolpiste is een goede voorbereiding voor de wintersport omdat deze baan een oneindige piste simuleert en je zonder oponthoud je techniek en conditie goed kunt bijspijkeren. Voor de allerkleinsten, kinderen van 3 tot en met 5 jaar, is er de Bambi-cursus. Skilessen op de baan kunnen genomen worden vanaf 6 jaar, snowboarden kan vanaf 8 jaar. Ervaren skiërs die geen lessen nodig hebben kunnen met de voordelige seizoenspas een wekelijkse workout doen.
Bij Ski-Mere bestaat de lesgroep uit maximaal zes volwassenen of acht kinderen. Om de 7,5 minuut wisselen deelnemers af waardoor er maximaal drie of vier personen tegelijk op de baan staan. De leraar staat vlakbij; zo krijgen cursisten de best mogelijke begeleiding. De lessen worden gegeven op de indoor skipiste, de zogenaamde rollerbaan. Rollerbanen draaien voortdurend door, dus er is geen oponthoud tijdens de oefening, waardoor deelnemers technisch en conditioneel langer kunnen blijven doorwerken.
Meer informatie: www.ski-mere.nl en Facebook: Ski.Mere.