Nieuwjaarsduik in Gooimeer niet georganiseerd door TVA

07 januari 2010 11:30

HAVEN - De Triathlon Vereniging Almere (TVA) nam jaren geleden het initiatief voor het organiseren van de traditionele Nieuwjaarsduik op 1 januari in het Gooimeer. Dit jaar was de organisatie van het evenement in handen van de windsurfvereniging Almere Centraal Almere Haven.


Voorzitter van de Triathlon Vereniging Almere Jan de Wolde geeft een toelichting over de organisatie van de Nieuwjaarsduik. "Toen we met de Nieuwjaarsduik begonnen, was de opzet omvangrijker dan nu: om twaalf uur een duik, daarna op een holletje ('looptraining') naar het voormalige clubgebouw op sportpark De Wierden en daar een nieuwjaarsreceptie. Met de verkoop van het clubgebouw viel dat laatste af. De surfvereniging heeft toen haar clubgebouw op het strandje opengesteld voor omkleden en onze inbreng bleef beperkt tot het regelen van een fles Jägermeister."
Inmiddels begon ook de PvdA de Nieuwjaarsduik te promoten. "Omdat het aantal deelnemende TVA'ers afnam en de reddingsbrigade en de PvdA het organiseren eigenlijk overgenomen hadden, hebben we ons teruggetrokken uit de organisatie ervan. Maar gelukkig is het evenement gewoon doorgegaan."
De TVA heeft nu gekozen voor een nieuwjaarsreceptie in het zwembad, direct na de eerste zaterdagzwemtraining van het nieuwe jaar. Deze is inmiddels geweest en is door veel leden bezocht. De volgende wedstrijd die de TVA op het programma heeft staan is de 10 Engelse Mijl, op zondag 31 januari.Kijk voor meer info op www.tvalmere.nl.