Night of the Stars met stralende acts

25 maart 2009 08:00

EILANDENBUURT - Leerlingen van het Buitenhout College hebben zich vrijdagavond ontpopt als ware podiumbeesten tijdens de jaarlijkse Night of the Stars (NOTS). Deze happening droeg dit keer het thema "Star Fever".


Er waren vijftien fantastische acts gepland. De organisatie had bij de audities niet de gebruikelijke procedure van optreden -en vervolgens doorgaan of afvallen- gevolgd, maar heeft na de eerste auditie alle kandidaten een aantal tips gegeven waarmee ze hun act kunnen verbeteren. Tijdens de tweede auditie konden de deelnemers vervolgens laten zien wat ze met deze tips hadden gedaan.
De vooruitgang bij een aantal kandidaten was verbluffend. In de periode tussen de audities en de uitvoering waren er workshops in onder andere zang, drama en microfoongebruik aangeboden en konden de deelnemers hun acts onder deskundige begeleiding oefenen. De leerlingen worden hierin begeleid door de docenten Culturele en Kunstzinnige Vorming. "Zo'n beetje de hele school was betrokken bij het evenement", zegt Kitty Kil van de school. "Iedereen droeg zijn steentje bij." Leerkrachten uit de creatieve sectie maakten samen met de leerlingen de versieringen en accessoires voor in de zaal en op het podium. Het mediateam van de school maakte interviews en filmopnamen tijdens de audities. Kil: "Dit materiaal is verwerkt tot een persoonlijk beeld van iedere kandidaat en was ook op de NOTS-avond zelf te bewonderen." Ook de conciërges leverden net als voorgaande jaren een belangrijke bijdrage, zowel tijdens de audities als tijdens de grote finale. De prijzen voor de eerste, tweede en derde plaats zijn vrijdagavond uitgereikt. Nieuw dit jaar was de publieksprijs.