Nina Bakker sterkste bij damesTjardo Visser wint Kromslootparkloop

09 december 2009 08:00

HAVEN - Sinterklaas wist voor zijn vertrek naar Spanje nog een gaatje te vinden voor het startschot van de jaarlijkse Kromslootparkloop. Onder prima omstandigheden vertrokken een kleine tweehonderd deelnemers aan de tocht over afstanden van 2,5 kilometer, 5 kilometer, 10 kilometer en 15 kilometer. De langste afstand was een prooi voor Tjardo Visser en Nina Bakker.


Tjardo Visser, Randy Hendriks en Wannie Friderichs kozen na het startschot al snel de leiding, gevolgd door Martijn Boot. Na de eerste ronde van 8 kilometer kwamen Visser en Hendriks nog met een flinke voorsprong door, maar gedurende de tweede ronde kwam Friderichs sterk terug. Op de Gooimeerdijk koos Visser het hazenpad en wist een voorsprong op te bouwen die hij niet meer uit handen gaf, finishend in 53 minuten en 55 seconden (53.55). Hendriks, Friderichs en Boot kwamen als respectievelijk tweede, derde en vierde binnen. Bij de dames was Nina Bakker in 1.02.51 veel te sterk voor de rest van het veld. Kim van Breda en Mieke Link finishten op gepaste afstand als tweede en derde.
De 10 kilometer werd gewonnen door Hans Lampe en Doris Gritsch en de kortere afstanden door Leon van Hamersveld en Lisanne van Huigenbosch (5km) en Cain Rutgers en Tamar van Alten (2,5 km).
Naast de wedstrijd werden tevens de nieuwe sponsoren van het Almeers Triathlon Circuit bekend gemaakt. Warners Huis en Tuin treedt naar voren als naamsponsor voor de triathlon, Run2Day wordt naamsponsor van de 10 miles en trouwe sponsor Profile van der Linde neemt naamgeving van de Crossduathlon op zich. Meer informatie en de complete uitslagen zijn te vinden op www.tvalmere.nl. Meer foto's zijn te zien op fredrotgans.nl.