NK straatvoetbal op 5 mei in centrum Buiten

03 mei 2010 12:27

BUITEN CENTRUM - In bijna dertig gemeenten wordt op woensdag 5 mei de Nationale Straatvoetbaldag' gehouden. Deze dag geldt als de voorronde van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen.


Op het parkeerterrein van de HEMA in Almere Buiten wordt het straatvoetbalevenement gehouden. Rondom het voetbalgedeelte wordt gezorgd voor muziek, dans, een kidscorner en multiculturele catering. 5 mei moet weer de dag worden zoals het ooit bedoeld is: een dag van verbroedering voor iedereen.
De Straatvoetbalbond Nederland (SVBN) is mede opgericht door Humberto Tan (voorzitter) en Edgar Davids en is een jonge eigentijdse sportbond waarbij maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid net zo belangrijk zijn als de sport die zij uitdraagt. De SVBN heeft 5 mei uitgeroepen tot Nationale Straatvoetbaldag, als symbool voor vrijheid, respect, samenspel en plezier.
De evenementen op 5 mei vinden plaats onder het motto 'Schop de bal, schop geen rotzooi', en gelden als voorrondes van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen.
Inschrijven voor het 5 tegen 5 straatvoetbaltoernooi kan via straatvoetbal.almere@gmail.com.