NK-wedstrijd flyball bij KC Pampus

20 mei 2009 07:00

VELUWSE KANT - Kynologenclub Pampus organiseert zondag 31 mei (eerste Pinksterdag) een wedstrijd flyball. Deze hondensportwedstrijd telt mee voor het Nederlands kampioenschap en is vrij toegankelijk voor publiek.


Flyball is een teamsport voor hond en baas, waarbij twee teams in estafettevorm tegen elkaar strijden. Een team uit vier honden die over vier hindernissen springen om bij het flyballapparaat te komen, een bal uit het apparaat vangen en over de hindernissen mee terug nemen naar de finish. Daarna mag de volgende hond starten.
Aan de wedstrijd van KC Pampus doen de Almeerse team 'I-dogs' en 'Maximum Speed' mee. Het gaat de deelnemers uiteraard om de winst, maar flyball zorgt vooral voor plezier bij hond en baas.
De toegang is gratis, iedereen is welkom om te kijken en aan te moedigen. Het wedstrijdterrein is aan de Weteringweg 2. Dat is te vinden op de hoek tussen de A6 en de Hoge Vaart, bij bedrijventerrein Veluwsekant Oost. De wedstrijd start om 9.00 uur met een strijd om de kampioenschapspunten, dan draait het om de snelste tijden. 's Middags, tot circa 16.00 uur, is het een spectaculaire afvalrace voor de dagoverwinning. Kijk voor meer informatie op www.kcpampus.nl.