NL DOET: organisaties in Almere op zoek naar vrijwilligersVrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere

17 maart 2010 08:00

STAD CENTRUM - De Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA) organiseert op zaterdag 20 maart van 12.00 tot 16.00 uur een open dag met diverse activiteiten en workshops.


Zo organiseert het project 'Vriendschap op Maat' de workshop 'Doe eens Gek', waarin 'gewone' mensen kennis kunnen maken met mensen uit de psychiatrie om de persoon achter de ziekte te ontmoeten. En bij het jongeren-coachingsproject 'Matching Talents' kunnen coaches in spé een examen 'Ben ik nog jong' doen. Daarbij is er een workshop 'Op zoek naar de Buddy in jezelf' en een workshop 'Taal van ons Allemaal'. De Vrijwillige Thuishulp maakt deze middag een extra rolstoelwandeling met de bewoners van de Kiekendief.
De dag wordt feestelijk geopend door de Afrikaanse percussie- en dansvereniging Doun Doun, aansluitend zal het programma van start gaan. Alle activiteiten vinden plaats in of rond gebouw De Hoek, Wagenmakerbaan 43.
Iedereen die interesse heeft in vrijwilligerswerk, of het gewoon leuk vindt om een dagje mee te doen is van harte uitgenodigd. Gedurende de dag zullen de medewerkers en vrijwilligers van de VMCA aanwezig zijn om informatie over vrijwilligerswerk te geven en vragen te beantwoorden.
Neem voor meer informatie over de open dag van de VMCA en aanmelden, contact op met Susanne Knol op 036-5341404. E-mailen mag ook: s.knol@vmca.nl.