Noa Hoogteijling is een 'ballenmeisje'

12 augustus 2009 07:00

ALMERE - De 14-jarige Noa Hoogteijling uit Almere maakt woensdag 12 augustus in de Amsterdam Arena haar debuut bij de oefenwedstrijd Nederland-Engeland. Zij staat tijdens de gehele wedstrijd 'op balworp afstand' van de spelers van Oranje. Noa behoort namelijk tot één van de 64 ballenjongens en -meisjes.


De ballenjongens (j/m) worden ingezet tijdens de oefen- en kwalificatiewedstrijden die Oranje speelt in aanloop naar het WK voetbal in 2010. Zij hebben de belangrijke taak om ballen die uit gaan zo snel mogelijk terug te gooien, zodat de wedstrijd niet onnodig lang stil ligt.

VIP-behandeling

Almere mag trots zijn op deze talentvolle inwoner. Officiële Nuon Ballenjongen (j/m) word je niet zomaar en als waardering ontvangen zij dan ook een VIP-behandeling. De 14-jarige Noa mag vier supporters meenemen naar de wedstrijd en wordt daar als VIP onthaald. De ballenjongens krijgen eerst een rondleiding in de Arena. Zo zijn zij goed op de hoogte van wat er zich achter de schermen afspeelt. Ter voorbereiding op het echte werk volgt een intensieve voetbaltraining onder leiding van een oud-international. Gedurende de training wordt Noa klaargestoomd voor haar taak later op de dag: ballenjongen zijn bij de wedstrijd Nederland - Engeland!