Nobel Run 2020 wordt virtueel hardloopevent

07 mei 2020 16:00

NOBELHORST - Nu in verband met corona alle evenementen tot 1 september zijn verboden, kan ook de Nobel Run 2020 niet doorgaan. Het hardloopevent stond gepland voor 17 mei. In plaats daarvan heeft de organisatie de Virtual Run uitgeschreven.

De Virtual Run is het virtuele alternatief voor de Nobel Run, beschikbaar voor deelnemers die zich al hadden ingeschreven. Wie voor zondag 17 mei zijn eigen afstand hardloopt – de 5, 10 of 21,5 kilometer – en een screenshot van een hardloop-app uploadt op nobelrun.nl/virtual, krijgt alsnog de medaille thuisgestuurd. Kinderen die zouden meedoen aan de Kidsrun van 1 of 2 kilometer, krijgen hun medaille ook als zij of hun ouders een actiefoto van het hardlopen uploaden.

Corona-proof

De organisatie van de Nobel Run betreurt het dat de run, waar al veel tijd en energie in was gestoken, geen doorgang kan vinden. Niet alleen had het bestuur veel voorbereidingen getroffen, de deelnemers waren ook al volop aan het trainen. Daarom wilde het bestuur kijken naar een andere, corona-proof invulling van de run en dat is gelukt. Er zijn al veel enthousiaste reacties binnengekomen en een aantal deelnemers heeft de Virtual Run zelfs al afgerond. Wie zich had ingeschreven voor de Nobel Run en de Virtual Run nog wil lopen, kan voor meer informatie terecht op www.nobelrun.nl. Ook is het mogelijk de run te lopen in het hardloopshirt van de Nobel Run 2020 én met het originele startnummer. Meer informatie daarover staat ook op de website.

De Nobel Run gaat dit jaar virtueel. (Archieffoto: aangeleverd)