Nog altijd onduidelijkheid over gebruik strippenkaart

16 november 2011 06:00

ALMERE – ‘Tot wanneer zijn de MAXX-strippenkaarten geldig in Almere?’ vraagt de Almeerse Urmila Jagroep zich af. Ze merkt het ook bij mensen om haar heen: niemand weet precies tot wanneer de strippenkaarten gebruikt kunnen worden.


“Ik heb het enkele moeders op het schoolplein, passagiers in de bus en mensen bij de bushalte gevraagd, maar niemand wist het. De verkopers in de sigarenzaak waar ik mijn MAXX-strippenkaarten koop, vertelden mij dat de kleine strippenkaarten niet meer verkocht worden. Alleen de grote strippenkaarten nog. En dat deze waarschijnlijk tot het eind van dit jaar verkocht zullen worden.”
Volgens een medewerker van Connexxion-klantenservice die ze vervolgens belde, worden de grote MAXX-strippenkaarten verkocht tot 1 januari 2012. “Maar tot wanneer deze geldig zijn wist zij ook niet, ook niet na ruggespraak met een andere collega”, zegt Urmila. “Volgens haar zouden deze waarschijnlijk tot 2013 geldig zijn, want meestal zijn kaarten tot een jaar na aankoop geldig. Dit blijft voor mij toch een beetje koffiedik kijken.”
Op de website van Connexxion is te lezen dat er bij Connexxion niet meer gereisd kan worden met de strippenkaart en dat de OV-chipkaart nu overal het betaalmiddel is voor het openbaar vervoer. ‘De minister van Infrastructuur & Milieu heeft bepaald dat de strippenkaart vanaf 3 november 2011 in heel Nederland is afgeschaft. U kunt gebruikmaken van de OV-chipkaart, of u kunt een los kaartje kopen in de bus’, staat er op de Connexxion-site.
Urmila blijf graag de MAXX-kaarten gebruiken in plaats van de OV-chipkaart. “Omdat deze per rit voordeliger zijn. En als ik binnen anderhalf uur na afstempelen terugreis en op mijn eindbestemming arriveer, hoef ik maar een keer af te stempelen. Daarom blijf ik maar zo lang mogelijk de ‘oude’ strippenkaart gebruiken.”