Nog één keer de marathon van New York

11 november 2009 08:00

ALMERE - Eens in de vijf jaar organiseert loopgroep Just Run de voorbereidende trainingen voor deelname aan de New York marathon. Dit jaar liepen ongeveer dertig lopers van Just Run mee, waarvan er veertien op 1 november in New York meeliepen.


Deze marathon heeft als een van de weinige geen tijdslimiet waaraan je moet voldoen, wat fijn is voor de wat langzamere recreatieloper. Wie binnen de zes uur over de finish komt, krijgt een vermelding in The New York Times. Hetty Hoek (62) vond haar eerste NY Marathon geweldig, maar redde het niet in zes uur. Dit jaar was het streven dus om binnen zes uur binnen te komen. Vele trainingen volgden en de voorbereidingen waren erg leuk.

Just Run 1 Hour

Op zondag 22 november organiseert Just Run in samenwerking met Run2Day en Praktijk GoWell voor de zevende keer 'Just Run 1Hour'. Een uniek loopevenement waarbij het de bedoeling is om in één uur tijd zoveel mogelijk kilometers af te leggen.
Voor de gevorderde loper is het een goede gelegenheid om te testen, voor de beginnende loper een mooie kans om eens te testen wat er mogelijk is, zonder zich druk te hoeven maken of er een bepaalde afstand gehaald wordt. De start is om
10.00 uur nabij de velden van de American Football vereniging de Flevo Phantoms, waar gebruik gemaakt kan worden van de kleedkamers en douche. De wedstrijd wordt gelopen op een parcours van 2454 meter. Voorinschrijving is noodzakelijk dat kan tot en met donderdag 19 november in de kantine van sportcomplex de Toekomstgroep of bij Run2Day. Er is ook een maximum aantal deelnemers van 150, dus wees er snel bij! Meer info: Ton van de Kamp 06 55816430 of mail naar ton@justrun.nl.