Nog enkele appartementen beschikbaar in HomeruskwartierPark met biologische zwemvijver trekt kopers

17 juni 2009 07:00

HOMERUSKWARTIER - De verkoop van het woningbouwplan Ithaka in Homeruskwartier-West gaat voorspoedig. Er zijn nog maar enkele appartementen beschikbaar. Na de zomer volgen er nog meer appartementen rond de (toekomstige) zwemvijver in Poort.


Het plan Ithaka - ontworpen door VMX Architects en ontwikkeld door de Van Bekkum Groep/Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling - is het resultaat van de inbreng van mensen uit een klankbordgroep en medeopdrachtgevers die zich eind 2007 hebben ingeschreven voor het huis van hun dromen. Dit heeft geleid tot een woningbouwplan dat anders is dan anders. Ithaka bestaat namelijk uit 126 woningen die in een vorm van een hoefijzer staan. De woningen variëren in soort, maat en prijs en worden rondom een gemeenschappelijk park met biologische zwemvijver van 50 meter lang gebouwd. Dat is een olympische afstand en is de Nederlandse woningbouw nooit eerder vertoond.
In de eerste fase zijn 52 woningen en appartementen in verkoop gegaan; 42 appartementen in de westvleugel en tien zogenaamde boven - benedenwoningen. Tijdens de verkoopmanifestatie eind mei waren daarvan nog slechts zes beschikbaar; in twee dagen tijd is tachtig procent van de aangeboden woningen onder optie verkocht. Op dit moment zijn er nog twee studio-appartementen vrij van 40 m2 met een verkoopprijs van 85.000 euro. Verder zijn er nog vier belvedère appartementen, gelegen op de tweede en derde verdieping. Deze zijn 105 en 110 m2 met verkoopprijzen van 249.000 en 265.000 euro. Alle woningen zijn te koop met Koopgarant waarbij de korting kan oplopen tot 30 procent. De start van de bouw staat gepland voor oktober van dit jaar.

Appartementen aan Poseidonsingel

De verwachting is dat de tweede fase - 52 appartementen en werkruimten in het hoofdgebouw - direct na de zomer in verkoop zal komen. Ook in het hoofdgebouw - gelegen aan de Poseidonsingel - zijn appartementen in diverse afmetingen beschikbaar. Bewoners kunnen vanuit hun appartement straks naar hun werkruimte in hetzelfde gebouw lopen. Alle appartementen hebben een spectaculair uitzicht op de zwemvijver en het Cascadepark.
Belangstellenden voor de tweede fase kunnen zich nu al inschrijven. Voor de werkruimten en de horecaruimte op de begane grond wordt ook een exploitant gezocht. Belangstellenden krijgen voorrang bij de toedeling van de woningen en/of werkruimten. Voor meer informatie: www.mijnithaka.nl of www.leukehuizen.nl, of bel met de makelaars Jorien van Santen 06-41246405 en Annemieke van Schaik 06-55303686.