Nog even en dan… De 30 van Almere

15 september 2010 05:00

ALMERE - Trimslim organiseert op zondag 26 september de vijftiende editie van 'De 30 van Almere'. Recreatieve hardlopers van verschillende niveaus zullen deze dag een dertig kilometer lange route door Almere afleggen. Het is tevens mogelijk om voor een afstand van 5, 10 of 15 kilometer te kiezen. Kinderen kunnen meedoen aan de Kidsrun.


De hoofdafstand van 30 kilometer is voor velen een prima voorbereiding op een najaarsmarathon zoals Amsterdam of New York. Het verkeersarme loopparcours voert over geschikte paden door de mooiste groenstroken in en rondom Almere.

Kidsrun

Voor kinderen organiseert Trimslim de Kidsrun voor kinderen tot en met 12 jaar. De Kidsrun is een hardloopevenement voor jonge kinderen waarbij iedereen die over de finish komt een heuse winner is. De jongste kinderen tot en met 8 jaar lopen 800 meter. Kinderen van 9 jaar tot en met 12 jaar lopen 1.600 meter. Vaders en moeders mogen hierbij ook meelopen. Nieuw dit jaar is dat voor de kidsrun ook een tijdswaarneming plaatsvindt waardoor ook de uitslagen van de kidsrun gepubliceerd worden. Hiervoor kunnen de kinderen hun eigen chip lenen.
Waar

De start en finish vinden plaats in de nabijheid van Sporthal Almere Buiten, naast het Oostvaarders College. Omkleden kan in de sporthal, gelegen is aan de A. Boekenweg 1. De afstanden starten op verschillende tijden. Geen hardloper wel genieten van dit evenement? Publiek is van harte uitgenodigd om de lopers aan te moedigen bij start en finish of langs het parcours.
Inschrijven

inschrijven voor een van de afstanden kan via de website www.de30vanalmere.nl. Tevens staan hier de inschrijfbedragen per afstand. Na-inschrijving is mogelijk op zaterdag 25 augustus in restaurant Waterfront bij de Sschouwburg, Esplanade 10 van 13.00 tot 16.00 uur en op zondag 26 september in de Sporthal Almere Buiten vanaf 08.30 uur tot uiterlijk een half uur voor de start van de te lopen afstand.
Kijk voor meer informatie op www.de30vanalmere.nl of stuur een e-mail naar info@de30vanalmere.nl.