Nog meer verwend op De Meergronden

11 november 2009 08:00

HAVEN CENTRUM - "Het was echt een topdag", zegt Els de Neef, dagbestedingscoach van Zorgcentrum De Overloop. "De leerlingen van Zorg en Welzijn van de Meergronden hebben afgelopen woensdag onze bewoners heerlijk verwend op hun school…"


Leerlingen van de Meergronden organiseren regelmatig een verwendag voor oudere mensen uit Almere. Elke leerling wordt tijdens zo'n verwendag gekoppeld aan een oudere. De leerlingen halen de bewoners van De Overloop dan op en brengen ze ook weer thuis. 's Middags is er een smakelijke lunch, die leerlingen bereiden voor de cliënten van De Overloop.
"Ook afgelopen woensdag deden ze dit in samenwerking met stichting De Schoor en Zorgcentrum De Overloop", vertelt De Neef. "Het was woensdag opnieuw zo goed geregeld; onze cliënten hebben er echt van genoten. Leerlingen hebben ze heerlijk verwend. " De ouderen van De Overloop konden hun handen en haar laten verzorgen, ze konden sieraden maken en lekkere hapjes bereiden. Ook konden geïnteresseerden van De Overloop bloemschikken. "En er was zelfs stoelmassage!" Naast alle verwennerijen konden de 'thuisblijvers' in De Overloop op afstand meegenieten. "Almere Haven TV zond alle activiteiten die op De Meergronden plaatsvonden rechtstreeks naar het zorgcentrum uit. Zo kon iedereen die niet de deur uit kon, toch meegenieten. Een dame die het zag in De Overloop, stond even later toch in de school. Die wilde óók even verwend worden…"