Nog vier duurzame kavels in Homeruskwartier

21 februari 2010 11:44

HOMERUSKWARTIER - Om in aanmerking te komen voor één van de twaalf duurzame kavels in Homeruskwartier in Poort - konden belangstellenden een plan voor hun duurzame woning indienen. Nog vier duurzame kavels zijn beschikbaar.


De gemeente besloot afgelopen week dat acht van de negen inzendingen voldoende duurzame aspecten bevatten. Deze mensen mogen hun plannen verder uitwerken en een duurzame woning op de door hen gewenste kavel bouwen.
Bij de vraag om te komen met een voorstel voor duurzaam wonen, is het begrip 'duurzaamheid' met opzet niet nauwkeurig omschreven. De bedoeling was dat mensen hun eigen creativiteit los zouden laten op de invulling hiervan. De gemeente is blij dat dit heeft gewerkt. "Alle ontwerpen die verder uitgewerkt mogen worden geven weer een andere invulling aan het begrip duurzaamheid. Het is mooi om te zien dat ieder ingezonden voorstel getuigt van een zeer persoonlijke opvatting over duurzaam bouwen en duurzaam wonen."

Nog vier kavels over

Geïnteresseerden in de vier nog niet vergeven duurzame kavels kunnen hun plan voor een duurzame woning op hun voorkeurskavel indienen bij de Kavelwinkel. Zij krijgen dan op korte termijn te horen of ook zij hun huis op een van deze kavels mogen bouwen. Meer informatie: www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl en bij De Kavelwinkel in het gemeentehuis.