Nominaties Bonifatiusspeld 2010 welkom

24 september 2009 07:00

ALMERE - Jaarlijks wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere de Bonifatiusspeld uitgereikt. Het is de hoogste onderscheiding voor inwoners van Almere.


De speld is bestemd voor iemand die zich in de ogen van het College van Burgemeester en Wethouders op een zeer bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Almeerse samenleving. In de even jaren wordt de onderscheiding uitgereikt aan iemand uit de maatschappelijke sector.
De vraag is alleen nog bij wie deze gemeentelijke onderscheiding op de nieuwjaarsinstuif 2010 wordt opgespeld. Daarom hoopt de gemeente op de medewerking van de inwoners, instellingen, organisaties en bedrijven (binnen of buiten Almere).
Wie iemand wil nomineren moet deze persoon voor donderdag 1 oktober aanmelden via een motivatiebrief. De brief moet gestuurd worden naar Gemeente Almere, t.a.v. afdeling Kabinet/ Representatie, postbus 200, 1300 AE Almere. Het College van Burgemeester en Wethouders van Almere zal uiteindelijk beslissen wie de Bonifatiusspeld ontvangt.

IN KADER

Criteria Bonifatiusspeld

1. Belangeloze inzet voor de samenleving van Almere, zonder dat dit min of meer voortvloeit uit normale / betaalde werkzaamheden;
2. Voorkeur voor structurele inzet boven incidentele;
3. Nieuwe initiatieven die structureel leiden tot verbetering van de samenleving worden hoog gewaardeerd;
3. Extra waardering voor inzet ten behoeve van meerdere facetten van de Almeerse samenleving;
4. Werkzaam in de maatschappelijke sector;
5. Kan slechts één maal uitgereikt worden aan zelfde persoon / organisatie.