Nomineer een kind voor Almeers kinderlintje

16 september 2009 06:20

ALMERE - Er is nog een maand de tijd om Almeerse kinderen tussen de 4 en 12 jaar te nomineren voor het Almeerse kinderlintje de 'Almeerse Kei'. Het kinderlintje van de gemeente is een blijk van waardering voor kinderen die het afgelopen jaar iets bijzonders hebben gedaan voor de Almeerse samenleving. De sluitingsdatum voor nominaties is donderdag 1 oktober.De Almeerse Kei is bedoeld voor kinderen uit Almere die zich belangeloos inzetten voor andere mensen of voor de gemeente en haar inwoners. Het kan gaan om een individueel kind, maar ook om een groep kinderen. Verder moet er natuurlijk sprake zijn van een bijzondere prestatie die plaats heeft gevonden in het afgelopen jaar.
Een bijzondere prestatie kan een eenmalige gebeurtenis zijn, zoals het helpen van een oudere vrouw die van haar fiets is gevallen of het redden van een dier, maar ook het houden van een schoonmaakactie in de buurt. Een bijzondere prestatie kan ook langer duren, zoals het langdurig helpen van een oudere buurman of buurvrouw met het uitlaten van de hond of met het boodschappen doen.

Nomineren

Iedereen boven de 18 jaar mag een kind of een groep kinderen nomineren voor de Almeerse Kei. Ouders zijn uitgesloten om hun eigen kind te nomineren. De sluitingsdatum voor dit jaar is donderdag 1 oktober 2009. Kent u ook een kei? Nomineer hem of haar dan snel door een voordrachtformulier in te vullen. Deze is te vinden op www.almere.nl/kinderlintje. Het nominatieformulier ligt ook bij zwembaden, bibliotheken en bij het stadhuis.
Een jury bepaalt welke kinderen een lintje krijgen. Burgemeester Annemarie Jorritsma reikt de kinderlintjes uit op maandag 30 november van 15.00 tot 17.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis.