Nomineren voor 'Almeerse Kei' kan nog tot 24 oktoberStoere actie van kind? Lintje!

01 oktober 2008 07:00

ALMERE - Almeerse kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen worden genomineerd voor het kinderlintje 'Almeerse Kei'. Ze verdienen het lintje als ze zich belangeloos inzetten voor andere mensen of voor Almere en haar inwoners . Dit nieuwe kinderlintje van de gemeente is een blijk van waardering voor die kinderen die het afgelopen jaar iets bijzonders hebben gedaan.


Een bijzondere prestatie kan zijn: het helpen van een oudere vrouw die van de fiets is gevallen, of het redden van een dier, maar ook het houden van een schoonmaakactie in de buurt.
Iedereen boven de 18 jaar mag een kind of een groep kinderen nomineren voor deze onderscheiding, tot uiterlijk vrijdag 24 oktober. Ouders zijn uitgesloten om hun eigen kind te nomineren. Via een voordrachtformulier via www.almere.nl/kinderlintje kan een kind of groep kinderen genomineerd worden. Het nominatieformulier ligt ook bij zwembaden, supermarkten, zorgcentra en scoutingclubs. Bellen kan via 036-5215554.
Een jury bepaalt welke kinderen een lintje krijgen. Burgemeester Annemarie Jorritsma en Ali B. reiken de kinderlintjes uit op vrijdag 28 november van 16.00 uur tot 17.30 uur, in de Burgerzaal van het stadhuis. De kinderen en hun ouders worden daarvoor speciaal uitgenodigd.