Noodopvang Perspectief verhuist naar centrum HavenGebouw Leger des Heils krijgt Domus en nachtopvang

28 augustus 2009 06:28

STAD CENTRUM - In het pand van het Leger des Heils aan de Spoordreef 14b komen twee andere voorzieningen: een nachtopvang en een Domus. Doordat de opvang wijzigt, is aan de Spoordreef geen plaats meer voor noodopvang. Die verhuist daarom naar Markt 110-124 in het centrum van Almere Haven.


De bestaande noodopvang waar mensen die dakloos geworden zijn voor zes tot twaalf weken kunnen verblijven, wordt veranderd in een Domus. De Domus is een thuis voor maximaal 24 mensen die niet meer in de samenleving meedoen als gevolg van hun problemen. Meestal zijn zij verslaafd aan drugs en/of alcohol en kampen ze met psychiatrische stoornissen. In veel gevallen leidt dat tot ongewenst gedrag, waardoor ze met politie en/of justitie in aanraking komen. Veel van de toekomstige cliënten zijn mensen die ook nu al de locatie aan de Spoordreef bezoeken. Met een Domus-voorziening blijven deze mensen van de straat, krijgen ze weer een vaste plek en wat rust in hun leven. Door middel van gerichte, persoonlijke ondersteuning lukt het vaak om hen weer steviger op eigen benen te laten staan.

Dag- en nachtopvang

Nu staan de cliënten van de dagopvang 's avonds en 's nachts weer op straat. Met een nachtopvang kunnen twaalf personen slapen en wordt er tevens binnen de mogelijkheden van de hulpverlening een passend zorgaanbod gedaan. Ook praktische hulp zoals koffie, brood, wasmachines, computers en sanitaire faciliteiten maken deel uit van het aanbod.
Noodopvang Perspectief biedt inmiddels al tien jaar tijdelijk onderdak en begeleiding aan jongeren en volwassenen die niet (meer) over eigen huisvesting beschikken en graag geholpen willen worden om hun leven weer op de rit te krijgen. Na een periode van zo'n zes tot maximaal twaalf weken verhuizen de cliënten naar een reguliere woning onder begeleiding van het Leger des Heils, of naar beschermd wonen.
Kijk voor meer informatie op www.almere.nl/noodopvang en www.almere.nl/domusennachtopvang.