Nordic- en Fitness wandeltrainingen bij TrimSlim

10 september 2008 07:00

ALMERE - De populaire wandelsport is bekend onder de naam Nordic Walking en Fitness-Walking. Het is een activiteit voor beginners en gevorderden, voor mensen die op een gezellige en verantwoorde manier willen bewegen in de buitenlucht. In een vlot wandeltempo worden de nodige calorieën verbrand en wordt er aan de conditie van het hele lichaam gewerkt.


Op woensdag 17 september start onder leiding van Herman Bakker een Nordic Walkingcursus voor beginners. De cursus duurt vijf weken en kost 25 euro. Het is daarna mogelijk om in te stromen bij de overige trainingen en lid te worden van Trim Slim, er zijn drie trainingen per week. Voor de cursisten vervalt dan de Nordic Walk aanmeldingskosten van 25 euro.
Al jaren is er bij Trim Slim elke zondag om 09.45 uur een instuif. Spontaan vormen zich groepjes die 1 of 1,5 of 2 uur gaan wandelen of hardlopen. En elke eerste zondag van de maand wordt het Ommetje Almere gewandeld. Er is dan wat meer van de omgeving zien dan tijdens de dagelijkse trainingen van TrimSlim. En deelnemers wennen aan wat langere wandelingen.

Hardlopen

Trim Slim Fitness biedt ook de mogelijkheid om direct te starten met wandelen en hardlopen. De trainingen worden gegeven door een team van zestien gediplomeerde KNAU-trainers. Voor slechts 110 euro per jaar is het mogelijk om meerdere keren per week te trainen. Alle trainingen starten vanuit Buurtcentrum De Draaikolk, Lekstraat 2, Waterwijk. Trim Slim Fitness streeft naar een goede balans tussen prestatie en gezelligheid. Info: www.trimslim.nl.