Nuon verlaagt de tarieven

01 juli 2009 07:00

ALMERE - "De warmtetarieven volgen inderdaad de daling van de gastarieven", vertelt Melanie Poort, woordvoerder van de Nuon. Alle klanten van ons ontvangen deze week een brief waarin de daling aangekondigd wordt.Ankie Hollenberg, een bewoonster in de Filmwijk, volgt de tariefwijzigingen op de voet. "Overal was te lezen en te horen dat de gasprijzen zouden dalen per deze week. Dat zou betekenen dat wij met onze stadswarmte ook een daling zouden kunnen verwachten, omdat het aan elkaar gekoppeld is." De woordvoerder van de Nuon beaamt haar redenering: "De warmtetarieven volgen inderdaad de daling van de gastarieven. Alle warmteklanten ontvangen in de eerste week van juli een brief van Nuon waarin de daling van de warmtetarieven wordt aangekondigd. Termijnbedragen worden automatisch aangepast."
Overigens worden de gasprijzen worden exclusief energiebelasting gecommuniceerd. Poort: "Zouden we de energiebelasting in het stadswarmtetarief buiten beschouwing laten, dan daalt de stadswarmteprijs ook met circa 36 procent."
Op nuon.nl staan de nieuwe tarieven voor warmte gepubliceerd: www.nuon.nl/producten-en-diensten/energietarieven/tarieven_juli_2009.jsp
Kwartaal 1 en 2 zijn de tarieven vanaf 1 januari 2009. Kwartaal 3 en 4 de tarieven vanaf 1 juli.