Oefening baart kind

09 maart 2011 06:00

FILMWIJK - Almer start maandagavond 28 maart met de cursus Zwangerschapsgym. De cursus vindt plaats in UK Laterna aan de Bunuellaan 3. Tijdens de cursus worden ademhalingstechnieken geleerd en worden ontspannings-, buikspier- en bekkenbodemoefeningen gedaan. Ook is er aandacht voor wat een goede lichaamshouding is tijdens de zwangerschap.


Iedere zwangere, uitgerekend tussen 21 juni en 1 augustus kan zich aanmelden voor de cursus. De cursus Zwangerschapsgym bestaat uit twaalf bijeenkomsten, waarvan elf bijeenkomsten van één uur, plus één partnerbijeenkomst van twee uur. Acht bijeenkomsten vóór en vier bijeenkomsten na de bevalling.
Naast zwangerschapsgym organiseert Almer ook andere zwangerschapscursussen. Zoals Fit en Zwanger, bedoeld voor vrouwen die op zoek zijn naar een cursus waarbij conditie een grote rol speelt. De Snelcursus Goed Bevallen voor zwangere dames die een opfriscursus willen bij een tweede of een volgende zwangerschap. Zwangerschapsyoga voor meer bewustwording en de cursus Bevallen doe je samen voor zwangere vrouwen en hun partners.

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden is Almer bereikbaar via de Zorglijn, 0900-7755777. Mailen kan ook naar almer@zorggroep-almere.nl. Op de website www.almer.nl staat een overzicht van alle cursussen. Daarnaast kunnen geïnteresseerden zich via een inschrijfformulier op de website rechtstreeks inschrijven voor een bepaalde cursus.