Oldtimer gered van ondergang

24 maart 2020 00:00

BUITEN – De heer en mevrouw Waisvisz uit Buiten zijn enorm gehecht aan hun Mitsubishi Galant uit 1990. Toen er een onderdeel stuk ging dat niet meer te krijgen was, sloeg de schrik hen dan ook om het hart.

"Wij zijn ontzettend zuinig op onze auto, die altijd in een verwarmde garage heeft gestaan. We konden niet slapen van de gedachte dat hij – of is het zij? – zou worden afgeschreven op één zo'n onderdeel", vertelt mevrouw Waisvisz.

Autobedrijf Freeroad heeft de oldtimer gelukkig kunnen redden van de ondergang. "Ze hebben ontzettend veel moeite gedaan en zijn zelfs naar de garage in Weesp gereden die destijds de auto aan ons leverde. Ook dat had geen resultaat omdat er geen uitlees-kastje meer bestond voor zo'n oldtimer."

Derhalve ging monteur Johnny aan de slag met de kennis die hij heeft na vijfitg jaar werken met auto's en medewerker Gilbert speurde het internet af naar het bewuste onderdeel. "Het probleem was ontstaan doordat de benzinesamenstelling was veranderd en wij dus overgingen op de Power-bezine. Maar gelukkig rijdt onze auto nu weer als een zonnetje."

Gilbert, Jacqueline en Johnny van Freeroad hebben de oldtimer van het echtpaar Waisvisz gered van de ondergang. (Foto: aangeleverd)

Gerelateerd

Rijbewijs in een dag
EHBT