Olympische afstand weer op programma Triatlonweekend

13 april 2010 13:49

ALMERE - Naast de Long Distance Triathlon organiseert de Stichting Holland Triathlon dit jaar op zondag 29 augustus voor het eerst sinds jaren weer een wedstrijd over de Olympische afstand.


De organisatie heeft besloten om de Olympische afstand weer in het triatlonweekend op te nemen in verband met de Olympische ambities van Nederland 2028. Dit initiatief is, na al eerder positief te zijn ondersteund door de Provincie Flevoland, nu ook officieel omarmt door het NOC*NSF. De wedstrijd is op de officiële wedstrijdkalender van NOC*NSF opgenomen. Door plaatsing op deze kalender krijgt de wedstrijd de Topstatus waardoor atleten zich kunnen kwalificeren als Topsporter binnen NOC*NSF. Daarnaast wordt de organisatie ook actief ondersteund in de opmaat naar de wedstrijd.
Rembert Groenman, directeur van de Nederlandse Triathlon Bond is erg verheugd over de ontwikkeling: "Het is een mooi succes dat in 2010, naast de World Cup in Holten nu een Premium European Cup wedstrijd in Almere wordt georganiseerd. In de ogen van NTB is een dergelijk evenement bij Almere in zeer goede handen.