Omdatjewiltgroeien.nlGebiedspromotiecampagne Flevoland voor bedrijven

28 januari 2009 08:00

ALMERE - Flevoland is een gebiedspromotiecampagne gestart om de provincie op de kaart te zetten als vestigingsplaats voor ambitieuze bedrijven, die op zoek zijn naar uitbreidingsmogelijkheden. Ruimte, een strategische ligging en een ruim arbeidsaanbod zijn belangrijke pluspunten van Flevoland. De campagne word dan ook gedragen door de slogan: Flevoland, omdat je wilt groeien! De provincie Flevoland investeert in totaal 500.000 euro in de campagne met een looptijd van drie jaar (2009-2011) .


Centraal in de campagne staat een speciale website van de provincie Flevoland, www.omdatjewiltgroeien.nl. Hier wordt gedurende de gehele campagneperiode actuele informatie over ondernemen in Flevoland gepubliceerd. Via deze site kunnen buiten Flevoland gevestigde ondernemers zich aanmelden om onder begeleiding van een prominente Flevolander per helikopter een bezoek te brengen aan een aantal succesvolle bedrijven die zich in de provincie hebben gevestigd. Deze activiteit vindt een keer per half jaar plaats. Dit stelt de doelgroep in staat om uit eerste hand op te tekenen op welke manier de provincie Flevoland heeft bijgedragen aan hun succesvolle ontwikkeling van deze bedrijven.

Andries Greiner

Gedeputeerde Andries Greiner over de economische gebiedspromotiecampagne: "Passanten die over de A6 richting Amsterdam rijden, zullen zich bij het zien van onze campagne-uiting op de reclamemast bij Almere misschien afvragen of dit nu wel de juiste tijd is om over bedrijfsuitbreiding en groei te spreken. Tenslotte heeft het bedrijfsleven het door de economische crisis niet gemakkelijker gekregen en moet op korte termijn vooral het hoofd boven water worden gehouden. Wij zijn echter van mening dat het juist nu van belang is dat onze doelgroep bekend raakt met de voordelen van vestiging in onze provincie; ondernemers waar nu of in de nabije toekomst een vestigingsvraagstuk speelt, baseren hun uiteindelijke keuze niet op een korte termijn visie maar op lange termijn succespotentieel. Niemand wil in de toekomst, als de economie weer aantrekt, door gebrek aan ruimte of arbeidskrachten beperkt worden in de groei en daarmee de mate van succes van zijn onderneming. Ondernemen is vooruitzien. Wij helpen het bedrijfsleven daar graag bij!"