Omniworld Basketball verder als Almere Pioneers

27 mei 2009 07:00

POORT - Omniworld Basketball gaat voortaan verder onder de naam Almere Pioneers. Na het faillissement van de Topsporttak van Omniworld Basketball in begin 2008 kwam de grootste basketbalvereniging van Nederland in een vacuüm. Door de inzet van veel gemotiveerde vrijwilligers heeft de vereniging het basketbal in Almere op een bewonderenswaardige manier overeind gehouden.


Dit seizoen is door voorzitter Willem Mak en zijn bestuur gebruikt om een nieuw meerjaren plan voor de vereniging op te zetten. Een plan waarin de breedtesport centraal staat maar waarin ook de topsport een belangrijke plaats heeft. Almere Pioneers neemt volgend seizoen met diverse regionale en landelijke jeugdteams aan de competitie deelen heeft zelfs zowel een heren- als een damesteam ingeschreven in de Promotie Divisie. Een team van professionele trainers staat gereed om de leden naar een hoger nivo te brengen.
Bij al deze nieuwe plannen ontstond al vrij snel de behoefte om afstand te nemen van het verleden, afstand van de ondertussen zo beladen naam Omniworld. Onder de leden werd een prijsvraag uitgeschreven waarbij iedereen een voorstel voor een naam, een bijbehorend logo en een korte motivatie kon inleveren. Uit een grote hoeveelheid, soms zeer creatieve, inzendingen werd uiteindelijk de naam Almere Pioneers gekozen. Almere Pioneers zal vanaf volgend seizoen onder haar nieuwe naam naar buiten treden. Hierbij hoort natuurlijk ook een nieuwe outfit. De hele vereniging zal volgend seizoen in een nieuw wedstrijdtenue spelen. Een tenue dat wel dezelfde kleuren uit het verleden meeneemt maar met trots de nieuwe naam en het nieuwe logo zal dragen.