Onbegrip D66 over laconieke houding tegenover Adventure World"We laten 1 miljoen bezoekers en 600 a

18 februari 2009 08:00

POORT - "We laten 1 miljoen bezoekers en 600 arbeidsplaatsen lopen", zegt Arjan Dokman van D66. De partij was donderdag teleurgesteld dat de gemeenteraad niet instemde met het plan om de gesprekken met Adventure World vlot te trekken.


Adventure World moet een overdekt attractiepark worden bij de kust van Almere Poort. Na aanvankelijk enthousiasme, zijn de gesprekken tussen de gemeente en de initiatiefnemers afgebroken. D66 probeerde met een initiatiefvoorstel de partijen weer om tafel te krijgen.
Dokman legt uit waar het mis is gegaan: "Het college van B&W heeft besloten dat de ontwikkeling van de kustzone bij Poort door één partij ontwikkeld gaat worden. Inclusief het stuk grond dat eerder aan Adventure World was toegewezen."
Drie ontwikkelaars mochten met een voorstel komen. Dokman: "Twee van de drie hebben het attractiepark niet eens uitgenodigd. Ook wethouder Duivesteijn vond een persoonlijk gesprek niet nodig, een boekje en een DVD was voor hem wel genoeg informatie."
In geen van de drie plannen komt Adventure World meer voor. Dokman: "Het attractiepark is niet voor niets door het ministerie van EZ beoordeeld als een van de meest kansrijke concepten van Nederland. Vooral Zoetermeer zit te azen op dit initiatief."
Donderdag lieten de meeste fracties weten de plannen van Adventure World heel sympathiek te vinden. "Maar ze verschuilen zich achter procedures die naar hun mening eerst moeten worden doorlopen", zegt Dokman. "Terwijl wij alleen vragen om de radiostilte te doorbreken en met Adventure World om de tafel te gaan."