Ondernemers Netwerk Danswijk Almere houdt succesvolle tweede bijeenkomstWonen en werken in Danswijk popu

11 juni 2010 07:00

DANSWIJK - Wonen en werken in Danswijk is populair: maar liefst 279 ondernemers houden kantoor aan huis in deze wijk in Almere Stad-Oost. Reden te meer voor de gemeente en de Kamer van Koophandel om deze zzp-ers te ontmoeten en een ondernemersnetwerk in het leven te roepen. Voor de tweede keer zijn afgelopen donderdagmiddag 3 juni vierentwintig van hen bij elkaar gekomen.


Vierentwintig zzp-ers maakten kennis met wijkgenoten die ook een onderneming voeren en leerden van collega ondernemer Monique Le Grand meer over Linkedin. Daarnaast bood het Ondernemers Netwerk Danswijk Almere (ONDA) een mapje aan zodat van elke aanwezige een visitekaartje bemachtigd kon worden. Onderneemster Le Grand: "Een leuke manier om van iedereen te horen wat voor soort bedrijfsactiviteiten er uitgeoefend worden."

Zakelijke gezelligheid

In februari was de aftrap van dit ondernemersnetwerk minder goed bezocht; slechts zeven zelfstandigen vonden toen hun weg naar het Salsapand. Afgelopen donderdagmiddag was er meer animo en sprake van een 'zakelijke gezelligheid' in De Zevensprong. Voldoende aanleiding dergelijke bijeenkomsten te blijven organiseren: in oktober volgt de derde, weer in de basisschool, maar dan aan het begin van de avond. Met twee workshops, over acquisitie, hoe klanten te vinden en te binden.
Met 279 ondernemers is de Danswijk zeer goed voorzien van zakelijke bewoners. "Niet verwonderlijk dus dat de Kamer van Koophandel en de gemeente hier met een pilot starten voor een dergelijk laagdrempelig netwerk", zegt een ondernemer uit Danswijk, Maarten Riebel. "Gezamenlijke behoeftes leidden al tot kopieer- en vergaderfaciliteiten in de wijk."
Wie hier meer over wil weten, kan terecht bij Marielle Baars van de Kamer van Koophandel marielle.baars-wielandt@kvk.nl.